Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara kanë përkujtuar Irakun dhe vendet tjera se janë të gatëshëm që të përdorin armët bërthamore po të jetë e domosdoshme për t,iu përgjigjur një sulmi me armë për shkatërrim në masë.
Kjo tërheqie vërejtjeje është përfshirë në një dokument të Shtëpisë së Bardhë që titullohet “Strategjia kombëtare për luftimin e armëve për shkatërrim në masë”.
Në dokument thuhet se zbrapsja e sulmeve me kërcënimin e përdorimit të “forcës së përgjithëshme”, përfshirë edhe armët bërthamorte, është element esencial për mbrojtjen e Amerikës dhe aleatëve të saj nga sulme me armë për zhdukje në masë.
XS
SM
MD
LG