Ndërlidhjet

LONDËR


Grupet opozitare irakiane në egzil takohen sot në Londër që të diskutojnë ardhmërinë politike të Irakut nëse presidenti Saddam Hussein fundoset në donjë konfrontim ushtarak me Shtetet e Bashkuara.
Në konferencën dy ditëshe tubohen bashkërisht 300 delegatë nga gjithë spektri i grupeve opozitare irakiane. Organizuesit e konferencës shpresojnë se delegatët do t,i lënë më njanë rivalitetet dhe do të dakordohen për një plan të përbashkët për shtetet demokratik dhe federal.
Në konferencë marrin pjesë si vëzhgues edhe diplomatë nga Shtetet e Bashkuara, Britania, Turqia, Kuvajti dhe Irani.
XS
SM
MD
LG