Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Kryeinspektori i Kombeve të Bashkuara, Hans Blix ka kërkuar nga Iraku që t,i japë listën e shkencëtarëve dhe personave tjerë të cilët tash dhe dikur kishin çfarëdo lidhje me programet kimike, biologjike dhe të raketave balistike të vendit.
Sipas rezolutës 1441 të Këshillit të Sigurimit, inspektorët e armatimit të OKB-së kanë të drejtë që të intervistojnë privatisht, qoftë brenda apo jashta Irakut, cilindo irakian që ata besojnë se mundë të ketë njohuri për programet irakiane të armatimit.
XS
SM
MD
LG