Ndërlidhjet

VIENË


Koordinatori i Paktit të stabilitetit për Evropën jug-lindore, Erhard Busek ka deklaruar se Bashkimi Evropian, pas pranimit të anëtarëve të rinjë, nuk do t,e harrojë Ballkanin, por para pranimit të mundëshëm, duhet të zgjidhet çështja e statusit të Bosnjë- Hercegovinës dhe e Kosovës.
“Ideja se problemet e Bosnjë-Hrecegovinës së ndarë brenda Bashkësisë thjeshtë do të zhdukeshin është e pa realizueshme, njashtu sikurse edhe ajo se Kosova mundë të integrohet, pa qenë shtet i pavaruar”, ka thënë Busek.
XS
SM
MD
LG