Ndërlidhjet

ABIXHAN


Franca ka dërguar 150 paratrupa në ish koloninë e sajë, Bregun e Fildishtë si grup pararendës i 500 ushtarëve që shënonë rritjen e rrolit ushtarak të saj në kryengritjen e atjeshme tre mujore.
Trupat do tu bashkohen 1000 ushtarëve francezë që tashmë ndodhen në Bregun e Fildishtë dhe do të operojnë me autorizime të reja që të hapin zjarr ndaj njerëzve që pengojnë misionin e tyre.
Deri tash ata ishin ngarkuar vetëm të mbrojnë qytetarët francezë dhe të jashtmit dhe të mbikëqyrin armëpushimin midis qeverisë dhe kryengritësve.
XS
SM
MD
LG