Ndërlidhjet

HAGË


Ish sekratarja amerikane e shtetit, Madeleine Albright dëshmoi para Tribunalit të Hagës për krime lufte në seancën për përcaktimin e dënimit ndaj ish presidentes të serbëve të Bosnjës, Biljana Plavshiq.
Albright ka thënë se krimet e luftës që bënë në Bosnjë-Hercegovinë forcat serbe, “u bënë me qëllim si pjesë e planit për çfarosjen e grupeve të caktuara të njerëzve” dhe përkujtonin skenat nga Lufta e Dytë Botërore.
Pas Albright, ka filluar dëshminë Carl Bild, përfaqësesi i parë i lartë i bashkësisë ndërkombëtare në Bosnjë-Hercegovinë pas Marrëveshjes së Dejtonit.
XS
SM
MD
LG