Ndërlidhjet

HELSINKI


Komisionieri i lartë i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut, Sergio Vieira de Mello ka tërhequr vërejtjen se lufta ndërkombëtare “ndaj terrorit”, të cilës i prijnë Shtetet e Bashkuara po lëndonë standardet e të drejtave të njeriut anembanë botës.
Ai ka thënë në konferencën për shtypin në Helsinki se përpjekjet pë luftimin e terrrizmit i kanë rënduar paragjykimet egzistuese dhe se arabët dhe myslimanët në mbarë botën janë prekur në veçanti nga diskriminimi i shtuar dhe nganjëherë edhe dhuna.
De Mello ka thënë më herët se vitin e ardhëshëm do të shpalosë planin për përmirësimin e marrëdhënieve midis botës myslimane dhe asajë jo-myslimane.
XS
SM
MD
LG