Ndërlidhjet

LONDËR


Grupet opozitare irakiane nga konferenca në Londër janë dakorduar që të formojnë një komitet i cili do të ndihmonte në mbikëqyrjen pushtetit kalimtar në Irak, nëse presidenti Saddam Hussein dëbohet nga pushteti.
“Besojmë se bashkësia ndërkombëtare mor pjesë në fuqizimin e Saddam Huseein dhe tash kur i ka parë aksionet e tij të mbrapshta dhe krimet që ka bërë... i takon bashkësisë ndërkombëtare që të ndihmojë popullin irakian të heqë qafet Saddam Hussein”, ka deklaruar lideri i Kongresit Kombëtar irakian, Ahmed Chalabi.
Deklarata e miratuar nga opozitarët bën thirrje për Irak demokratik dhe federal pas largimit të Saddam.
XS
SM
MD
LG