Ndërlidhjet

HAGË


Prokurorët kërkuan sot nga Tribunali i Kombeve të Bashkuara për krime lufte që t,i shqiptojnë dënim prej 15 deri 25 vite heqie lirie ish presidentes së sërbëve të Bosnjës, Biljana Plavshiq , e cila kishte pranuar fajsinë për udhëheqie të fushatës për “pastrim etnik” gjatë luftës në Bosnjë.
Plavshiq kishte kërkuar nga Gjykata çfardo drejtësie “që mundë të oftojë kjo botë” për ate dhe viktimat e saj.
XS
SM
MD
LG