Ndërlidhjet

MITROVICË


Situat e përgjithëshme sikurse edhe e sigurisë në Kosovë është përmirësuar kundrejtë periudhës së njejtë të vitit të kaluar, por duhet bërë edhe më shumë, ka thënë Ombuds personi për Kosovën, Marek Antonio Novicki gjatë vizitës në Mitrovicë.
Në bisedë me gazetarë, ai vëmendje të veçantë i ka kushtuar problemeve të minoritetit serb dhe, sipas tij, gjendja e tyre “dallohet prej rajoni në rajon, por më e mirë është në anët e Gjilanit”.
Novicki ka thënë se vetëm si shoqëri multi-etnike, Kosova mundë të integrohet në Evropë.
XS
SM
MD
LG