Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti në shkuarje i Serbisë, Millan Millutinoviq do të ballafaqohet me akuzat për krime lufte në Tribunalin e Hagës pas skadimit të mandatit të tij nga fillimi i muajit të ardhëshëm, ka thënë kryeministri serb Zoran Xhinxhiq.
“Ai ndodhet në listën e Tribunalit dhe supozojë se do t,i duhet të shkojë në Hagë që të sqarojë rolin e tij”, ka thënë Xhinxhiq në të përditëshmen “Blic”.
Millan Millutinoviq është akuzuar për autorizimin dhe planifikimin e krimeve të luftës kundër civilëve shqiptarë të Kosovës gjatë luftës së viteve 1998-99.
XS
SM
MD
LG