Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Kryeinspketorët për armatimin, Hans Blix dhe Mohammed El Baradei i paraqitën Këshillit të Sigurimit vlerësimet fillestare të deklaratës irakiane për armatimin në mbledhjen me dyer të mbyllura.
Blix ka thënë se deklarata është jo-adekuate, ka pak informata dhe do të kërkojë informata të mëtejshme për programet e armëve kimike, biologjike dhe raketave balistike.
“Eshtë humbur një mundësi që në deklaratë të jepen më shumë evidenca. Ata ende mundë ta dëshmojnë këte, dhe shpresoj se do të na i japin me gojë, por do të ishte më mirë sikur të ishin në këte deklaratë”, ka thënë kyreinspektori Blix.
Ai ka theksuar më tej se raporti përmban pak informata të reja që të mbështeste pretendimet irakiane se nuk kanë më armë për zhdukje në masë.
XS
SM
MD
LG