Ndërlidhjet

BRUKSEL


Komisioni Evropian kumtoi se ekonomitë e vendeve të Ballkanit perëndimor kanë qenë në rritje të vazhdueshme gjatë këtij dhe vitin e kalar, krahas rënies së inflacionit, kurse rritje më e madhe e prodhimit shoqëror është shënuar në Kosovë, prej 11 përqind, pastaj vijnë Shipëria, Jugosllavia, Maqedonia, Kroacia dhe Bonjë-Hercegovina.
Komisioni ka vërejtur gjithashtu se në ato vende korrupsini edhe më tej mbetet problem kryesor sikurse edhe privatizimi i papërfunduar.
Në raport konkludohet “se mëkëmbja e vazhdueshme e paqës dhe stabilitetit dhe perspektiva e integrimit të rajonit në Bashkimin Evropian nëpëmjet procesit të stabuilizim-asocimit e kanë përmirësuar dukshëm panoramën politike të rajonit”.
XS
SM
MD
LG