Ndërlidhjet

NJU JORK


Pas vlerësimit paraprak para

Këshillit të Sigurimit mbi deklaratën e armëve të Irakut, nga ana e shefit të inspektorëve të Kontrollit të armëve të Kombeve të Bashkuara, Hans Blix, Sekretari amerikan i Shtetit Kolin Pauell, tha se deklarata në fjalë paraqet shkelje të rezolutës.
“Është e dukshme se vazhdimësia e boshllëqeve dhe mungesave sistematike në deklaratën e Irakut nuk është aksident, rrjedhojë e gabimeve të botimit apo e natyrës teknike. Aty ka mospërfshirje të materialeve, të cilat sipas pikëpamjes sonë paraqesin një tjetër shkelje”, tha Pauell.
XS
SM
MD
LG