Ndërlidhjet

RAMALLAH


Kabineti palestinez ka shtyrë zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare të caktuara gjatë muajit janar, duke fajsuar për këte okupimin ushtarak izraelit të qyteteve të Bregut Perëndimorë.
Zyrtarët palestinezë thanë se ata nuk munden të organizojnë zgjedhje në këto rrethana, por vetëm pasi të ishin tërhequr trupat izraelite.
Bashkimi Evropian ka shfaqur mirëkuptim për vendimin, por tha se zgjedhjet mbesin apsolutisht të domosdoshme kur do të piqen kushtet e sigurisë.
Këto zgjedhje kërkoheshin nga Perëndimi si pjesë e reformave të Autoritetit palestinez.
XS
SM
MD
LG