Ndërlidhjet

BEOGRAD


Policia serbe mbetet e shurdhër ndaj kërkesave të gjykatave që të indentifikojë personat që kanë bërë vrasje dhe kanë marrë pjesë në fshehjen e krimit ndaj shqiptarëve të Kosovës, kufomat e të cilëve janë gjetur në varrezat masive, thuhet në tekstin e Institutit për raportime mbi luftën dhe paqën.
Instituti thotë se gjatë zbulimeve të varrezave masive në Batajnicë deri tash janë gjetur 770 kufoma, në mesin e të cilëve edhe fëmij e gra, që nuk është numër definitiv.
“Mbetet e panjohur se kush i vrau ata njerës-policia, ushtria jugosllave, formacionet paramilitare apo popullata lokale serbe”, thuhet në raport.
XS
SM
MD
LG