Ndërlidhjet

BEOGRAD


Koha punon kundër Serbisë në çështjen e Kosovës dhe statusi i saj duhet zgjidhur shpejtë, ka thënë kryeministri serb, Zoran Xhinxhiq në konferencë për shtypin në fundë të motmotit.
“Kjo është një nga ato çështje ku koha nuk punon për ne. Është çështje e cila duhet të zgjidhet në vitin 2003”, ka thënë Xhinxhiq, por ka shtuar se “ janë kohëra të vështira për Beogradin që të gjejë partnerë për bisedime”.
Ndërkaq, ministri i Jashtëm jugosllav, Goran Svilanoviq ka thënë se bashkëpunimi me Tribunalin e Hagës për krime lufte është “çështje mbi të gjitha” të cilës duhet ti përkushtohen të gjithë politikanët si interesit më të lartë shtetëror”.
XS
SM
MD
LG