Ndërlidhjet

KRAFORD/TEKSAS


Shtëpia e Bardhë i ka bërë thirrje Koresë Veriore që të ndërpresë programet për armë bërthamore, të ndryshojë kursin e tashëm dhe të ndërmarrë të gjitha hapat e domosdoshëm për eliminimin e tyre në mënyrë të verifikuar.
Korea Veriore njoftoi se i dëbon inspektorët e Kombeve të Bashkuara që mbikëqyrnin reaktorin e aftë të prodhojë plutonium për armë bërthamore dhe se shkonë tutje me ndërtimin e stabilimenteve bërthamore.
Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë ka thënë se marrëdhëniet e Koresë Veriore me botën varen nga eliminimi i programeve të saj për armë bërthamore dhe se Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tyre synojnë zgjidhje paqësore të çështjes.
XS
SM
MD
LG