Ndërlidhjet

Churkin thotë se misioni i BE-së është "ilegal"


Ambasadori i Rusisë në Kombet e Bashkuara, Vitaly Churkin e ka quajtur misionin e planifikuar të Bashkimit Evropian në Kosovë "ilegal". Ai tha se rezoluta e vitit 1999, që i autorizon Kombet e Bashkuara për ta administruar Kosovën, mbetet në fuqi dhe se misioni i Kombeve të Bashkuara do të mbetet në Kosovë. Liderët e Bashkimit Evropian akanë arritur pajtueshmëri që në Kosovë ta dërgojnë misionin policor dhe gjyqësor prej 1800 vetëve, për ta zëvendësuar administratën e Kombeve të Bashkuara, pasi Kosova e shpalli pavarësinë më 17 shkurt.
XS
SM
MD
LG