Ndërlidhjet

Peru: Zbulohet një tempull i ri i Inkave


Kërkuesit kanë zbuluar mbeturinat e një tempulli të lashtë të Inkave, i cili ishte ndërtuar për ceremonitë fetare në malet e Andeve.

Tempulli u zbulua në rajonin e pasur me trashëgimi arkeologjike në jug të Perusë, ku ndodhet edhe Machu Pichu.

Tempulli me sipërfaqe prej 800 metra katrorë, ka në vete 11 dhoma me madhësi të ndryshme dhe ka formën e Chacana, e cila paraqet simbolin e vjetër fetar të Inkave.
XS
SM
MD
LG