Ndërlidhjet

Vatikan: Islami kalon katolicizmin


Islami ia ka kaluar katolicizmit duke marrë parasysh numrin e besimtarëve. Myslimanët përbëjnë 19.2% të popullsisë së botës, kurse katolikët renditen të dytët me 17.4%.

Të dhënat u bën të dituara nga Selia e Shenjtë, e cila ka publikuar librin e statistikave për vitin 2008.

Të njëjtat burime thanë se gjithë të krishterët, përfshi ortodoksët, protestantët dhe anglikanët, përfaqësojnë 33% të popullsisë së globit.
XS
SM
MD
LG