Ndërlidhjet

Opozita shpalli fitoren në Zimbabve


Opozita pretendon fitoren e gjërë në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në Zimbabve. Deri më tash kanë dalur vetëm disa rezultate zyrtare të zgjedhjeve.

Sipas Komisionit Qëndrorë Zgjedhor nga rezultatet e pjeshme, 26 vende në parlament ka fituar partia e presidentit të tanishëm Robert Mugabe dhe 26 tjera opozita.

Votimet janë vlerësuar të qeta pas një fushate e cila ishte përqëndruar në ekonominë e shkatërruar dhe inflacionin e lartë në vend.
XS
SM
MD
LG