Ndërlidhjet

AI kritikon Kinën


Gjendja e të drejtave të njeriut në Kinë është përkeqësuar si pasojë e organizimit të Lojërave Olimpike në vendin komunist, bën të ditur Amnesty International.

Organizata, që merret me të drejatat e njeriut, thekson se në përpjekje për të krijuar imazhin e një vendi stabël dhe të qetë autoritetet kineze kanë goditur çdo zë ndryshe.

AI ka kërkuar nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar të flasë hapur kundër shkeljeve të të drejtave të njeriut në Kinë.
XS
SM
MD
LG