Ndërlidhjet

Bruksel: BE-ja dhe Mali i Zi nënshkruan marrëveshje për tregti


Bashkimi Evropian dhe Mali i Zi sot kanë nënshkruar marrëveshjen për liberalizimin e tregut, që do ta përshpejtoj synimin e këtij vendi për tu anëtarësuar në Organizatën Botërore të Tregtisë.

Marrëveshja me BE-në ka të bëjë me shkëmbimin tregtar dhe me mallra.

Mali i Zi ka kërkuar të pranohet në Organizatën Botërore të Tregtisë në vitin 2004. Prej atëherë, janë hapur bisedimet me anëtarët e kësaj organizate, që duhet të përfundojnë gjatë këtij viti. Pas përfundimit të këtyre bisedimeve pritet edhe pranimi i Malit të Zi në OBT.
XS
SM
MD
LG