Ndërlidhjet

Jeremiq: Serbia dhe BE-ja ta nënshkruajnë marrëveshjen


Ministri i jashtëm i Serbisë, Vuk Jeremiq ftoi vendin e tij dhe Bashkimin Evropian, që ta nënshkruajnë marrëveshjen për stabilizim - asocim, derisa Serbia shkon kah zgjedhjet muajin e ardhshëm, në të cilat mund të ndodhë që të mbizotërojnë politikanët e linjës së fortë.

"Marrëveshja e ardhshme do të jetë më lehtë të arrihet nëse e gjithë Serbia – përfshirë edhe Kosovën – lëvizë njëzëshëm kah qëllimi i përbashkët për anëtarësim në Bashkimin Evropian", shkruan Vuk Jeremiq në të përditshmen International Herald Tribune.

Raportet e Serbisë me BE-në janë në pikëm më të ulët, prej se pjesa më e madhe e vendeve të Bashkimit Evropian e njohu pavarësinëe Kosovës.
XS
SM
MD
LG