Ndërlidhjet

KE kërkon heqjen e vizave për Serbinë


Komisioni Evropian ka përsëritur interesimin për të ndihmuar kampin pro evropian në Serbi përpara zgjedhjeve të 11 Majit. Komisioni ka kërkuar nga 27 vendet anëtare të BE-së që të lehtësojnë marrjen e vizave për Serbinë dhe vendet e tjera të Ballkanit.

"Kemi kërkuar me urgjencë nga ministrat e Brendshëm që të jenë më të vëmëndshëm ndaj çështjes së vizave për Ballkanin perëendimorë e në veqanti për Serbinë" tha zv. presidenti i Komisionit Evropian, Zhak Barrot.

Bashkimi Evropian ka vendosur që të ofrojë heqjen e vizave për disa kategori të qytetarëve serb, ku përfshihen studentët, sportistët, gazetarët dhe ata që dëshirojnë të vizitojnë të afërmit e tyre në BE
XS
SM
MD
LG