Ndërlidhjet

Samargjiq akuzon Holandën për njohjen e Kosovës


Ministri i Serbisë për Kosovën Slobodan Samargjiq ka akuzuar Holandën se ka cenuar rëndë të drejtën ndërkombëtare duke e njohur pavarësinë e Kosovës dhe se nuk ka të drejtë të kushtëzojë Serbinë për nënshkrimin e marrëveshjes së stabilizim asociimit.

Samargjiq ka thënë se shefi i dplomacisë holandeze Maksim Ferhagen "duhet ta dijë se ka shkelur kartën e OKB-së dhe rezolutën 1244 kur njohu ekzistimin e Kosovës si shtet i parë i NATO-s".

Holanda është vendi i vetëm i BE-së që kundërshton nënshkrimin e marrëveshjes ndërmjet Brukselit dhe Beogradit.
XS
SM
MD
LG