Ndërlidhjet

OKB kritikon Rusinë për gjykatat


Raportuesi special i Kombeve të Bashkuara për çështje gjyqësore në Rusi tha se gjykatat atje janë të njëanëshme.

Leandro Despouy tha se në gjyqësinë ruse ka ndërhyrje politike dhe mungon transparenca në përzgjedhjen e gjyqëtarëve.

Zyrtari i OKB-së, shprehi shqetësimin edhe rreth faktit se Rusia është ndër vendet me më shumë ankesa në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg.
XS
SM
MD
LG