Ndërlidhjet

SHBA: 115 ushtarë kryen vetëvrasje në 2007


Armata e Shteteve të Bashkuara tha se 115 ushtarë të saj aktivë kanë kryer vetëvrasje në vitin 2007, që paraqet bilancin më tragjik që nga regjistrimi i këtyre incidenteve në vitin 1980.

Më shumë se 25% e vetëvrasjeve janë kryer gjatë shërbimit në Irak.

Zyrtarët e ushtrisë thanë se dislokimi në Irak dhe në Afganistan është burimi kryesor i stresit të ushtarëve.
XS
SM
MD
LG