Ndërlidhjet

Tokio shqyrton dërgimin e trupave në Afganistan


Japonia tha se po shqyrton mundësinë e dërgimit të trupave tokësore në Afganistan, në mbështetje të koalicionit që udhëhiqet nga NATO.

Shefi i Shtabit Nobutaka Machimura megjithatë tha se trupat japoneze nuk do të kenë rol ndër - luftues.

Japonia është e kufizuar në aktivitete paqësore nga Kushtetuta, por ka ushtri të madhe dhe gradualisht po bëhet më kategorike.
XS
SM
MD
LG