Ndërlidhjet

Serbi: Kuvendi mbajti seancën konstituive


Përbërja e re e Kuvendit të Serbisë mbajti sot seancën e parë pas zgjedhjeve të 11 majit.

Në seancë u bë verifikimi i mandateve të 250 deputetëve të rinj dhe u caktua afati prej 90 ditësh për zgjedhjen e qeverisë.

Partia Socialiste, forcë vendimtare për sigurimin e shumicës parlamentare, ende nuk ka dalë me qëndrim nëse do të bëjë koalicion me nacionalistët, apo do të bëjë aleancë me ish-rivalët e saj, Partinë Demokratike pro-perëndimore.

XS
SM
MD
LG