Ndërlidhjet

Irlanda voton për Marrëveshjen e Lisbonës


Votuesit irlandezë, sot, me referendum, vendosin fatin e Marrëveshjes së Lisbonës, e cila pasoi projekt-kushtetutën e dështuar evropiane.

Irlanda është i vetmi nga 27 vendet e Bashkimit Evropian që kërkon miratimin me referendum të marrëveshjes në fjalë.

Mendohet se raporti i forcave mes mbështetësve dhe kundërshtarëve të Marrëveshjes së Lisbonës është thuajse i njëjtë.

Një refuzim i mundshëm i Irlandës do ta zhvlerësojë marrëveshjen.

Dje, parlamentet e Greqisë, Estonisë dhe Finlandës miratuan Marrëveshjen e Lisbonës.
XS
SM
MD
LG