Ndërlidhjet

Negociatat për emër nuk dhanë ndonjë rezultat


Greqia dhe Maqedonia i vazhduan negociatat e ndërmjetësuara nga Kombet e Bashkuara lidhur me emrin, por nuk është bërë ndonjë kthesë. Negociatat u mbajtën në Nju Jork.

Për shkak të mospajtimeve lidhur me emrin, Greqia e pengoi synimin e Maqedonisë për të marrë ftesë për anëtarësim në NATO.

I dërguari i Kombeve të Bashkuara, Matthew Nimetz, pas takimit me përfaqësues të të dyja palëve, tha se "është e qartë se ne këtu nuk e kemi zgjidhur problemin".
XS
SM
MD
LG