Ndërlidhjet

Dëgjohen dëshmitë për masakrën e Srebrenicës


Katër të mbijetuar të masakrës së Srebrenicës kanë deklaruar para drejtësisë se Hollanda ishte përgjegjëse për dështimin e trupave të këtij vendi për të parandaluar masakrën.

6000 të mbijetuar të masakrës së Srebrenicës dhe familjarë të viktimave kanë hedhur në gjyq në Hollandë, Kombet e Bashkuara dhe Hollandën si përgjegjëse për masakrën më të rëndë në Evropë, që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore.

Seanca dëgjimore me dëshmitë e të mbijetuarve do vazhdojë të mërkurën, derisa procesi pritet të vazhdojë disa muaj.
XS
SM
MD
LG