Ndërlidhjet

Haga kritikon Serbinë për mungesë bashkëpunimi


Tribunali i Hagës e kritikoi Serbinë për mungesë bashkëpunimi në rastin e ish presidentit serb Milan Milutinoviq.

Përmes një deklarate Tribunali njoftoi se gjykatësi kryesues Fausto Pocar i ka dërguar një letër Këshillit të Sigurimit, pasi Serbia nuk kishte sjell në gjykatë për të dëshmuar gjeneralin Aleksander Dimitrijeviq, zyrtar i lartë në ish ushtrinë jugosllave.

Milutinoviq dhe ish zyrtarë të tjerë të lartë të Serbisë po gjykohen për krimet e trupave serbe gjatë luftës në Kosovë.

XS
SM
MD
LG