Ndërlidhjet

Hagë: Zhuplanin u paraqit para Tribunalit


I dyshuari për krime të luftës në Bosnje, Stojan Zhuplanin u paraqit sot për herë të parë para Tribunalit të Hagës.

Zhuplanin ishte shef i policisë së serbëve të Bosnjes gjatë luftës atje në vitet 1992-1995 dhe akuzohet për krime ndaj myslimanëve dhe kroatëve të Bosnjes.

Ai u arrestua me 11 qershor në Serbi dhe gjatë fundjavës u transferua në Hagë.

XS
SM
MD
LG