Ndërlidhjet

BE: Rol udhëheqës për stabilitetin në Ballkan


Bashkimi Evropian deri në fund të vitit 2009 do të avancojë perspektivën evropiane për Ballkanin Perëndimor, thuhet në programin e përbashkët të Francës, Çekisë dhe Suedisë.

"Kujdes i veçant do t'i kushtohet Kosovës, përmes misionit civil atje" thuhet përveç tjerash në programin e tre vendeve që do të jenë kryesuese të radhës të BE-së gjatë kësaj periudhe.

Në dokument gjithashtu thuhet se Bashkimi Evropian edhe më tutje do të kenë "rol udhëheqës në forcimin e stabilitetit në të gjithë rajonin".
XS
SM
MD
LG