Ndërlidhjet

Franca mori kryesimin e BE-së


Sllovenia kaloi tek Franca presidencën e Bashkimit Evropian.

Ceremonia u zhvillua në Nova Goricë të Sllovenisë, vend që kryesoi me BE-në që nga fillimi i vitit, ndërmjet shefave të diplomacive të Sllovenisë dhe Francës Dimitrij Rupel dhe Bernard Kouchner.

Bashkimi Evropian është futur në krizë pasi Irlanda refuzoi Traktatin e Lisbonës.
XS
SM
MD
LG