Ndërlidhjet

40 vjet nga Marrëveshja për armët


Presidenti amerikan George Bush ka kujtuar 40 vjetorin e nënshkrimit të Marrëveshjes për mos shumimin e armëve bërthamore. Mesazhi i tij në këtë përvjetor ishte mosrënia e materialeve bërthamore në duart e shteteve të papërgjegjshme dhe grupeve terroriste.

Nënshkruesit e marrëveshjes kanë rënë dakord që të mos shkëmbejnë informacione për teknologjinë e armëve bërthamore me vendet e tjera.

Rreth 60 vende e kanë nënshkruar këtë marrëveshje në vitin 1968.
XS
SM
MD
LG