Ndërlidhjet

Churkin: Të mos rrezikohet UNMIK-u


Rusia insiston se nuk duhet të ketë kurrëfarë aktivitetesh të cilat do të rrezikonin autoritetin dhe praninë e OKB-së në Kosovë, derisa të sqarohet dykuptimësia për rolin e ardhshëm të UNMIK-ut dhe të vazhdojnë konsultimet me Serbinë.

Amabsadori rus në OKB Vitalij Churkin tha se Moska e konsideron çështje të rëndësishme rikonfigurimin e UNMIK-ut, "të cilën duhet kthyer në Këshillin e Sigurimit dhe përmes konsultimeve duhet gjetur formulën me të cilën pajtohen të gjithë".

Ai tha se EULEX-i nuk mund të veprojë në kundërshtim me rezolutat e Këshillit të Sigurimit dhe as "me mendimin e shprehur qartë të Sekretarit të Përgjithshëm rreth rikonfigurimit të UNMIK-ut".
XS
SM
MD
LG