Ndërlidhjet

FMN paralajmëron rreth krizës globale


Kreu i Fondit Monetar Ndërkombëtar tha se ekonomia botërore mbetet e mbërthyer ndërmjet zprapsjeve dhe inflacionit.

Drejtori menaxhues i FMN-së Dominique Strauss Kahn tha se kriza në tregun financiar botëror pothuajse ka marrë fund, edhe pse pasojat do të vërehen për një kohë.

Ekonomia globale po ballafaqohet me ngecje në rritjen ekonomike, derisa inflacioni në shumë vende po rritet, sidomos për shkak të çmimeve të larta të naftës dhe të ushqimeve.
XS
SM
MD
LG