Ndërlidhjet

Tbilisi: Filloi një ushtrim ushtarak ndërkombëtar


Në Gjeorgji ka filluar një ushtrim ushtarak ndërkombëtar, në të cilin janë të involvuara edhe afro 1 mijë trupa amerikane.

Marrin pjesë edhe 600 trupa të Gjeorgjisë dhe numër më i vogël i ushtarëve nga Armenia, Azerbajxhani dhe Ukraina.

Zyrtarët thonë se ky ushtrim ishte përgatitur për muaj të tërë dhe nuk është i ndërlidhur me tensionet aktuale nmdërmjet Rusisë e Gjeorgjisë për rajonet separatiste Abkhazia dhe Oshetia Jugore, që mbështeten nga Rusia.

Aleati i Gjeorgjisë, Shtetet e Bashkuara, e mbështesin synimin e Tbilisit për anëtarësim në NATO. Kjo mbështetje e ka zemëruar Rusinë.
XS
SM
MD
LG