Ndërlidhjet

Avancim i sigurisë në Irak


Forcat e Irakut kanë marrë mbi vete çështjen e sigurisë në krahinën Divania që paraqet provincën e 10-të të rimarrë nga forcat multinacionale të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara.

Këshilltari për siguri nacionale i Irakut, Muvafak Al Rubai, në fjalimin e rastit ka ftuar liderët e kësaj krahine të punojnë për avancimin e sigurisë dhe të rindërtojn ekonominë lokale.

Gjatë nëntorit të kaluar forcat amerikane nisën ofanzivë të madhe ushtarake me qëllim të stabilitzimit të situatës në këtë krahinë ku zhvilloheshin luftime ndërmjet rrymave shiite.
XS
SM
MD
LG