Ndërlidhjet

BE-ja "sanksionon" Bullgarinë


Komisioni Evropian pezulloi ndihmat në vlerë prej qindra milionë eurosh për Bullgarinë, për shkak të korrupsionit dhe keqmenaxhimit.

Në raportin e Komisionit u tha se luftimi i krimit dhe korrupsionit në nivele të larta në Bullgari nuk po jep rezultate dhe BE-ja duhet të "reagojë për të mbrojtur parat e taksapaguesve".

Komisioni gjithashtu kritikoi Rumaninë se nuk po bën sa duhet në luftimin e korrupsionit, por nuk propozoi sanksione.
XS
SM
MD
LG