Ndërlidhjet

Kina çensuron internetin për mediat e huaja


Komiteti Ndërkombëtar Olimpik ka kërkuar nga Kina informacione lidhur me kufizimet në përdorimin e internetit nga mediat e huaja gjatë Lojërave Olimpike.

Një zyrtar i komitetit organiozativ të Lojërave Olimpike 2008 konfirmoi se qasja në internet për mediat e huaja që mbulojnë Lojërat do të çensurohet. Ky qëndrim bie ndesh me premtimin e bërë nga Kina për liri të plotë të mediave gjatë Lojërave Olimpike.

Në një raport të Amnesty Internationa Kina dje u kritikua ashpër për shkelje të shumta të të drejtave dhe lirive të njeriut.
XS
SM
MD
LG