Ndërlidhjet

UNHCR: 100 mijë të zhvendosur në Gjeorgji


Agjencia e KB për refugjatë tha se 100 mijë njerëz vlerësohet se janë larguar nga shtëpitë e tyre nga konflikti në Gjeorgji.
Komisioneri i Lartë për Refugjatë tha se vlerësimet bazohen në të dhënat e qeverive të Gjeorgjisë dhe të Rusisë.

Të dhënat thonë se rreth 30 mijë osetiano-jugorë kanë shkuar në Osetinë e Veriut, ndërsa 12 mijë janë zhvendosur brenda Osetisë së Jugut.

Rreth 56 mijë njerëz nga rajoni qendror gjeorgjian Gori gjithashtu janë zhvendosur.
XS
SM
MD
LG