Ndërlidhjet

SHBA dërguan ekip vlerësues në Gjeorgji


Shtetet e Bashkuara dërguan sot një ekip të nivelit të lartë në Gjeorgji për të "vlerësuar nevojat ekonomike dhe të rindërtimit" të vendit pas konfliktit të saj me Rusinë".

Në deklaratën e Departamentit të Shtetit thuhet se ekipi udhëhiqet nga Nënsekretari i Shtetit për Çështje të Ekonomisë, Energjisë dhe Bujqësisë, Reuben Jeffrey, dhe përfshin "përfaqësues të nivelit të lartë" nga zyra e Departamentit të Thesarit, Tregtisë dhe agjencia USAID.

Shtetet e Bashkuara u dhanë gjeorgjianëve ndihma të menjëhershme humanitare, me misione nga ajri dhe deti.
XS
SM
MD
LG