Ndërlidhjet

Zanier: OSBE do ketë rol më të madh


Rikonfigurimi i UNMIK-ut i jep mundësi OSBE-së që të ketë rol më konkret në Kosovë, ka thënë shefi i UNMIK-ut Lamberto Znaieri para Këshillit të Përhershëm të OSBE-së.

"Roli i OSBE-së do jetë më thelbësor, vecanërisht në terren dhe jo vetem për të përmbushur hendekun, por edhe që të sigurojë që arritjet që i kemi bërë së bashku, të mos humbin", ka thënë Zanier.

Ai tha se me neutralitetin e saj OSBE gjendet në një pozicion të mirë, për sic ka thënë "ndërhyrjen e butë" në fushën e administratës civile.

"Ndryshimet që prekin UNMIK-un paraqesin për OSBE-në edhe mundësi edhe sfidë; mundësi të mirë se do të jenë në vijën e frontit në kuptimin e monitorimit, këshillimit dhe të ngrejë zilen e alarmit atëherë kur duhet; si dhe sfidë sepse asnjëri nga ne nuk do të ketë autoritetin, që dikur kishte UNMIK-u," ka thënë Zannier.
XS
SM
MD
LG