Ndërlidhjet

Hagë: Gjeorgjia nesër nis akuzat për Rusinë


Nesër para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, Rusia dhe Gjeorgjia do t'i paraqesin dallimet e tyre rreth rajoneve separatiste të Abkhazisë dhe Osetisë së Jugut.

Gjykata më e lartë e Kombeve të Bashkuara synon t'i zgjidhë mosmarrëveshjet ndërmjet qeverive të shteteve.

Prej të hënën e deri të mërkurën gjykata do të mbajë seancë të hapur dëgjimore për akuzat e Gjeorgjisë ndaj Rusisë.
Aktgjykimi nuk pritet për disa javë, por vendimi i gjykatës nuk ka efekt obligues ligjor.
XS
SM
MD
LG