Ndërlidhjet

Caramanlis:S'jam optimist për çështjen e emrit


Kryeministri i Greqisë Costas Karamanlis tha se nuk është optimist për çështjen e zgjidhjes së kontestit rreth emrit të Maqedonisë përderisa Maqedonia nuk do të ndryshojë qëndrimin.

"Pozicioni ynë është që të gjejmë një për përdorim ndërkombëtar, i cili do ta përmbante përkufizimin gjeografik për vendin tonë fqi, por qëndrimi dhe mbi të gjitha pozicioni i qeverisë në Shkup nuk më bëjnë optimist, të paktën jo për momentin", ka thënë ai.

Caramanlis gjithashtu e ka akuzuar Maqedoninë se nuk tregon dëshirë për gjetjen e një zgjidhjeje, të pranueshme për të dyja palët.
XS
SM
MD
LG